Amper energiekosten in nieuw woonproject ‘Depot Cadix’

by , in Urban Capital Group News

Projectontwikkelaar Urban Capital Group start in de Cadixwijk een opmerkelijk bouwproject. Het bedrijf bouwt in de Madrasstraat 6 gezinswoningen, 20 appartementen, 2penthousesen2 handelsruimtes. Die zijn zo zuinig dat wat je normaal aan gas of stroom betaalt per maand, daar maar één keer per jaar betaalt.

Het Antwerpse stadsbestuur heeft altijd vooropgesteld dat de nieuw te ontwikkelen Cadixwijk een duurzame stadsbuurt moest worden. Projectontwikkelaar Urban Capital Group neemt dat nu érg letterlijk. De projectontwikkelaar trekt twee bouwblokken op, die volledig zijn opgetrokken volgens de passiefstandaarden. Alle appartementen en woningen hebben daardoor een E-peil dat lager ligt dan E40. Ter vergelijking: in een doorsnee appartement is dat gauw vijf keer zoveel.

«De bewoners van Depot Cadix zullen enorm besparen op hun energiefactuur », aldus bouwpromotor Inge Caes van Urban Capital Group. «De wijk kent in heel Vlaanderen zijn gelijke niet. Het is een voorbeeld voor toekomstig duurzaam wonen. »

Op veel manieren bespaart Depot Cadix energie. Zo krijgt elke woning een aan- en uitknop om stroomverspilling te voorkomen, wordt er driedubbele beglazing voorzien en worden de muren extra dik gemaakt bij wijze van isolatie. Ook bijzonder: om duurzaam vervoer te stimuleren in de wijk, krijgen kopers van een huis een gratis bakfiets. Kopers van een appartement krijgen een plooifiets. De prijzen? Voor een appartement: vanaf 135.000. Voor de penthouses: 450.000 euro. En voor de woningen: tussen 370.000 en 425.000 euro.

Klik hier voor meer informatie over het project Depot Cadix of bezoek de website van Urban Capital Group.

Over Levi Dewaegenaere

Levi Dewaegenaere groeide van professionele tennisser uit tot een succesvolle rasondernemer. Momenteel is hij oprichter & CEO van zoweUrban Capital Group als Waegener.

Volg Levi Dewaegenaere op LinkedIn

Volg Levi Dewaegenaere op Instagram

Volg Levi Dewaegenaere op Facebook

Volg Levi Dewaegenaere op Twitter

Lees hier het volledige artikel op Het Laatste Nieuws.