Urban Capital Group trekt duurzame kaart in Depot Cadix

by in Urban Capital Group News

De Cadixwijk aan het Eilandje met de oude haven wordt de eerste duurzame stadsbuurt van Vlaanderen. Het project ‘Depot Cadix’ werd volledig opgetrokken volgens de passief standaarden en met de hoogste ambities op het vlak van duurzaamheid. Sinds kort nemen de eerste bewoners hun intrek in de Madrasstraat. Daar hoort een gepast verwelkomingsgeschenk bij. Wie in een huis woont, krijgt van bouwpromotor Urban Capital Group een stijlvolle limited edition bakfiets. Appartementsbewoners ontvangen op hun beurt een unieke en gepersonaliseerde plooifiets.

“Met de gepersonaliseerde fietsen voor elke bewoner, willen wij de duurzame ambities van de appartementen en woningen ook doortrekken naar de mobiliteit”, stelt Inge Caes van Urban Capital Group.

De bewoners van het extra energiezuinige wooncomplex ‘Depot Cadix’ zullen hun energiefactuur spectaculair zien slinken naar een jaarlijks bedrag dat gelijk staat aan het bedrag dat ze nu in een gewoon appartement of huis maandelijks betalen. De appartementen kunnen namelijk een gemiddelde energiewaarde voorleggen van E35 en K15. Bij een gewoon appartement zit je al snel tussen E180-E200.

Levi Dewaegenaere (CEO): “De terugverdientijd van deze woningen spreekt dan ook tot de verbeelding. De eigenaars genieten bovendien van een belastingvoordeel, want voor elk appartement of iedere woning onder E40 geldt een fiscale korting van 40 procent op de jaarlijkse onroerende voorheffing. En dit voor een periode van tien jaar.”

Ook op verschillende andere manieren bespaart ‘Depot Cadix’ nog energie. Regen- en afvalwater worden opgevangen en gebruikt voor de toiletten en de buitenkraantjes. Een algemene aan/uit knop in elke woonst voorkomt elektriciteitsverspilling, net zoals een energiemonitoringsysteem en een centrale stookplaats met warmtewisselaar. Het wooncomplex heeft ook driedubbele beglazing. Zonweringen op de gevels voorkomen dat het te warm wordt en een energiezuinig ventilatiesysteem voorziet een optimaal binnenklimaat. Bovendien zetten fotovoltaïsche cellen op het dak zonlicht om in energie voor elke woon-unit. In de ondergrondse parkeergarage is overigens een oplaadpunt voor elektrische wagens voorzien. Het project ‘Depot Cadix’, geïnspireerd op pakhuisarchitectuur, bestaat uit zes gezinswoningen, twintig appartementen, twee penthouses en twee handelsruimtes. In 2013 startte Urban Capital Group met de bouw. Er zijn nu nog slechts enkele duplexwoningen en appartementen te koop. Sommige appartementen worden ook verhuurd, zowel volledig gemeubeld als ongemeubeld.

 

Over Levi Dewaegenaere

Levi Dewaegenaere groeide van professionele tennisser uit tot een succesvolle rasondernemer. Momenteel is hij oprichter & CEO van zowel Urban Capital Group als Waegener.

Volg Levi Dewaegenaere op LinkedIn

Volg Levi Dewaegenaere op Instagram

Volg Levi Dewaegenaere op Facebook

Volg Levi Dewaegenaere op Twitter

 

Lees hier het volledige artikel op Made in Antwerpen.