Levi Dewaegenaere,
van topsporter naar topondernemer

Als je in je dromen gelooft, kan je ze ook waarmaken

Levi Dewaegenaere (1978) groeit op in Schilde als oudste zoon in een gezin van hardwerkende zelfstandigen. Als kind brengt Levi Dewaegenaere veel tijd door bij zijn grootouders, die eigenaar zijn van een manège en tennisclub. Al snel ontdekt hij er zijn interesse voor het tennis en staat hij dagelijks op de het tennisveld. Wat begint als een passie, groeit al snel uit tot een professionele activiteit. De jonge Levi Dewaegenaere wint het ene toernooi na het andere, zowel in binnen- en buitenland. Hij ruilt de klassieke school voor een topsportschool en ook later in zijn tenniscarrière volgt Levi Dewaegenaere academische opleidingen die combineerbaar zijn met topsport. Om zich verder te kunnen professionaliseren in het tennis, ruilt Levi Dewaegenaere België in voor Florida op 17 jarige leeftijd.

Uitermate gepassioneerd en gemotiveerd, staat Levi Dewaegenaere bekend als iemand die tot uitersten gaat in zijn sport en zijn trainingen. Fairplay is hem eigen en dankzij zijn diplomatische en vriendelijke karakter, slaagt Levi Dewaegenaere erin om hechte vriendschappen op te bouwen met spelers, trainers en tennis-gerelateerde professionals over de hele wereld.

Blijven vechten tot het laatste matchpunt

Op 18-jarige leeftijd begint het tij te keren. Zoals vele topsporters, krijgt ook Levi Dewaegenaere te kampen met sportblessures en pijnklachten. Het is vanuit deze ervaring met pijn, dat zijn droom ontstaat om ooit een echte oplossing te vinden voor de problematiek van blessures en pijnklachten. Uiteindelijk worden de klachten fysiek onhoudbaar en neemt hij de moeilijkste beslissing uit zijn jonge leven… de op dat moment 21-jarige Levi Dewaegenaere stapt uit het tennis.

“Successful entrepreneurship is like professional sports. If you’ve got big dreams, strong faith in yourself and unfailing determination, then the results will follow.”

Van topsport naar top ondernemerschap

Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor Levi Dewaegenaere. Met dezelfde gedrevenheid die hem zo ver heeft gebracht in de topsport, lanceert hij zich in de zakenwereld. Al snel creëert Levi Dewaegenaere een eigen visie en filosofie op vastgoed en hij richt zijn eigen vastgoed ontwikkelingsbedrijf op. Dit bedrijf groeit jaren later uit tot het huidige Urban Capital Group, een succesvolle speler op de Belgische ontwikkelingsmarkt waarin Levi Dewaegenaere en zijn echtgenote Inge Caes, samen met hun team, sterke projecten realiseren. Typerend voor de projecten van Urban Capital Group zijn oog voor design, duurzaamheid en klantgerichtheid.

Ondertussen blijft Levi Dewaegenaere nauwe contacten houden met de professionele sportwereld. Vanuit zijn eigen ervaring met blessures en pijn als professioneel tennisspeler, droomt hij ervan om een medische toepassing te ontwikkelen die patiënten en artsen ondersteunt om sneller en pijnloos te revalideren na blessures en trauma’s.

Ook deze droom wordt werkelijkheid. Het bedrijf Waegener wordt opgericht en Levi Dewaegenaere ontwikkelt een vernieuwende medische technologie en behandelplatform. Hij schrijft hiermee meerdere wereldwijde patenten op zijn naam en weet verscheidene autoriteiten aan te trekken die het onderzoek en de ontwikkeling van zijn idee ondersteunen.

Het is een zeer ambitieus project met vele ups en downs. Maar de aanhouder wint. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot het medisch ontwikkelings- en productiebedrijf Waegener, gevestigd te Brecht. De toepassing die door Waegener werd ontwikkeld, wordt momenteel succesvol gebruikt in verschillende internationale ziekenhuizen en in topsport-clubs, zoals de Rode Duivels en Manchester United.

Gedrevenheid als rode draad

Het staat vast dat zijn carrière als jonge toptennisser Levi Dewaegenaere heel wat levenslessen, doorzettingsvermogen en discipline heeft bijgebracht. Het zijn deze levenslessen die hem vandaag kenmerken in zijn ondernemerschap.