Urban Capital Group – Kunstproject “Samenleven”

by in Urban Capital Group News

Voormalig Bacardi-Martini gebouw Brussel, in eigendom van Urban Capital Group wordt decor uniek kunstproject “Samenleven”, een mooie samenwerking tussen Urban Capital Group en de buurtbewoners.

Tijdens de autoloze zondag (22 september 2019) in Brussel konden bewoners van de omgeving Kanaalzone en Tour & Taxi te Brussel, poseren voor het door projectontwikkelaar Urban Capital Group gesteunde kunstproject “Samenleven”.

 

1. Lokaal kunstproject

Vanuit de gemeente werd de wens geuit om de blinde muur van het bestaande gebouw van de vroegere hoofdzetel van Bacardi-Martini gelegen in de Vanderstichelenstraat te Brussel, te bestemmen voor een locaal kunstproject. De site werd eerder dit jaar aangekocht door projectontwikkelaar Urban Capital Group uit het Antwerpse, die het zal herbestemmen en ontwikkelen tot een nieuwbouwproject met gemengde functies, waaronder wonen, werken en aangenaam vertoeven.

 

2. Duurzaam en innovatief toekomstig project

Levi Dewaegenaere – CEO van Urban Capital Group: “Het toekomstige project wordt een voorbeeld op het vlak van duurzaamheid, met oog voor biodiversiteit en buurt ondersteunende functies. Wij stelden ons eind juni dan ook kandidaat voor Be.Exemplary 2019, een wedstrijd rond duurzaamheid en innovatie voor Brusselse nieuwbouw- en renovatieprojecten. Eind dit jaar weten we of we geselecteerd zijn met ons project ‘Martini Green’.”

“Met het toekomstige bouwproject, ontwikkelen wij als het ware een ‘groene verbinder’ tussen het Tour & Taxi gebied rechts en de verdere Kanaalomgeving links van ons project”, aldus Levi Dewaegenaere.

 

3. Samenleven als visie voor toekomstig project

In nauwe samenwerking met bewoonster en kunstenares Hamida Ouassini, coördinatrice van het pilootproject, werd het kunstproject ter hand genomen en worden op de muur de silhouetten aangebracht van een aantal bewoners. Nu zondag kunnen overige bewoners zich bij hen aansluiten.

Levi Dewaegenaere: “Toen begin dit jaar de vraag kwam vanuit de gemeente om de buitenzijde van het gebouw te betrekken in een kunstproject met het thema ‘Samenleven’, waren wij dan ook meteen enthousiast. Het multicultureel karakter van de omgeving zal in het kunstwerk tot uitdrukking worden gebracht en dat sluit aan bij onze visie voor nieuwbouwproject ‘Martini Green’ waar eenieder- ongeacht huidskleur of etniciteit- zich in de buurt gelukkig en thuis moet kunnen gaan voelen.”

 

4. Samenwerking bouwpromoter met buurtbewoners

Coördinatrice van het kunstproject Hamida Ouassini zegt bijzonder ingenomen te zijn met het project en is dankbaar voor de samenwerking met de promotor, Urban Capital Group. “Het toont de samenleving zoals ze is in onze buurt en zal iedere bewoner een gevoel van herkenning en erkenning te geven. Buurtbewoners die dat willen kunnen zich opgeven om als model te dienen. Dat lijkt ons een perfect idee voor de autoloze zondag “, aldus mevrouw Ouassini.

Volgens Levi Dewaegenaere van Urban Capital Group zet deze socio-culturele samenwerking alvast de toon voor de verdere ontwikkeling van het nieuwbouwblok. “Het is niet zomaar een bouwproject voor ons. Met respect voor de omgeving en het milieu zijn we bezig een nieuw en uniek woon- en werkproject te realiseren. Daarin past naadloos en vooruitlopend ook het zondag te onthullen kunstproject” zo stelt Levi Dewaegenaere.

Over Levi Dewaegenaere

Levi Dewaegenaere groeide van professionele tennisser uit tot een succesvolle rasondernemer. Momenteel is hij oprichter & CEO van zoweUrban Capital Group als Waegener.

Volg Levi Dewaegenaere op LinkedIn

Volg Levi Dewaegenaere op Instagram

Volg Levi Dewaegenaere op Facebook

Volg Levi Dewaegenaere op Twitter